Fabrick predstavuje farby: Earth and Fire

Earth and Fire

Nedávno sme vám predsatvili lícové tehly v svetlých farbách slnka a piesku, SUN and SAND. Ďalšou skupinou tehál, a asi aj najširšou, sú tehly v hnedých a červených odtieňoch, ktorú sme nazvali EARTH and FIRE a ktoré sú najvyhľadávanejšie a napredávanejšie.

Prirodzené farby zeme a ohňa

Hnedé, červené, tehlové alebo terakotové farby vždy vychádzajú z prírody, farby hliny, zeme a pomocou ohňa pri výpale sa stávajú takými, aké vidíme vo výsledku.

Vybrali sme niekoľko typických predstaviteľov skupiny farieb EARTH and FIRE. Vyberte si lícové tehly na váš projekt tak, aby dokonale ladili alebo kontrastovali s fasádou, oknami a strechou.

EARTH and FIRE

Zem nám dáva hlinu, z ktorej sa lícové tehly vyrábajú. V Európe sa nachádza množstvo ložísk kvalitných surovín, ílov a podľa toho sa vyrábajú rôzne druhy tehál. Iné sú tehly s naplavených ílov v Holandsku a iné z povrchových ložísk v Nemecku. Farebnosť tehál závisí od zloženia suroviny, spôsobu výroby, dĺžky  a teploty výpalu a z veľkej miery aj od prírodných pigmentov, ktoré sa pridávajú do suroviny.

Tehly vo farbách zeme a ohňa pôsobia teplým dojmom a vždy vyvolávajú pocit pohody a útulna. Podľa našich farebných kritérií do skupiny EARTH and FIRE patria lícové tehly farieb červená, pestrá, hnedá a  terakota. Mnohé tehly sme zaradili súčasne do viacerých farieb, pretože je to tak – každá tehla je jedninečná a vyznačuje sa viacerými odtieňmi naraz. Navyše, v jednom type tehly sa tiež vyskytuje viac farebných variant, pretože tehly sú z prírodného materiálu a ten je prirodzene rôznorodý.

Naša ponuka červených tehál

Naša ponuka hnedých tehál

Naša ponuka pestrých tehál

Späť hore